Injekciono brizganje plastike

Kompanija INGAP-IMTD bavi se izradom visokokvalitetnih delova dobijenim brizganjem plastike i projektovanjem i izradom alata za brizganje plastike. Na ovaj način nudimo zaokružen ciklus proizvodnje plastičnih delova i povećavamo pouzdanost celog procesa proizvodnje. Korišćenjem najsavremenijih metoda kontrole kvaliteta osiguravamo da alati i proizvodi dobijeni brizganjem nadmaše vaša očekivanja.

Dugogodišnje iskustvo sa renomiranim klijentima garantuje vrhunski kvalitet proizvoda i usluga koji ispunjavaju sve zapadne norme, uz istočne cene radnog sata. Imamo uspešnu saradnju, kako sa firmama širom Nemačke, tako i sa firmama iz drugih zemalja Evrope.

Brizganje plastike predstavlja najzastupljeniji postupak prerade plastičnih masa i kao takav, pogodan je za serijsku I veliko-serijsku proizvodnju plastičnih delova. Poznat i kao livenje plastike, ovaj proces je najrasprostranjeniji metod u preradi plastike.

Proces proizvodnje delova brizganjem plastike

Proces injekcionog brizganja plastike je najzastupljenija metoda za proizvodnju velikih količina svih vrsta plastičnih delova za komercijalnu i industrijsku upotrebu. Proces se započinje ubacivanjem granulata plastike u mašinu za injekciono brizganje, gde se dovodi do tačke topljenja. Istopljena plastika se ubrizgava u šupljinu kalupa pod  pritiskom i zatim se kontrolisano hladi. Kao rezultat, plastična masa dobija određeni, predhodno definisani oblik. Ciklus proizvodnje brizganog dela može trajati od par sekundi do nekoliko minuta, u zavisnosti od složenosti i veličine dela. Plastični delovi dobijeni brizganjem mogu biti različitog nivoa kompleksnosti, dimenzija I težine. 

U kompaniji INGAP-IMTD svi delovi od plastike prolaze detaljnu kontrolu kako bi se osigurao vrhunski kvalitet i usklađenost sa standardima.

Proizvodnja plastične ambalaže

Konstrukcija alata za brizganje

Izrada kalupa za brizganje plastike