Pored izrade raznih komada brizganjem plastike, izrada alata za plastičnu ambalažu i izrada same plastične ambalaže, je jedna od kategorija kojom se bavi firma INGAP. 

U cilju ispunjenja zahteva vašeg biznisa u pogledu ambalaže, strogo se vodi računa o svakom koraku u procesu projektovanja I izrade krajnjeg proizvoda.  Uz posvećen pristup i organizaciju, primenom naprednih metoda optimizacije procesa uspeli smo da svedemo gubitke na minimum, postižući time kompetitivnu cenu na trzistu.

Amblaža se poručuje prema definisanim kriterijumima, gde kupac ima mogućnost učestvovanja u procesu planiranja i izrade ambalaže uz blisku saradnju sa timom naših stručnjaka.  

Prednost plastičnih materijala

Plastika je materijal koji je po mnogo čemu efikasniji u odnosu na druge vrste materijala koje se koriste za sličnu namenu. 

Osnovnih prednossti plastičnih materijala su: 

  • energetska efikasnost u procesu proizvodnje I činjenica da je plastika po težini neuporedivo lakša od drugih materijala koji se koriste za istu primenu, 
  • plastična ambalaža je dugotrajna I otporna na spoljašnje uticaje 
  • plastična ambalaža je zahvalna za transport I skladištenje
  • bez obzira na brojne prednosti koje ima plastična ambalaža je jeftinija kada se uporedi sa drugim vrstama ambalaža koje se koriste za istu namenu
  • Brži process izrade plastične ambalaže u odnosu na druge vrste ambalaže

Materijali koje koristimo

U našem proizvodnom pogonu, za plastičnu ambalažu koristi se sirovina polipropilen, koja spada u  termoplastične materijale. Materijali koji se koriste za izradu plastične ambalaže, proizvode renomirani svetski proizvodjači I   zadovoljavaju sve standarne.

Kako započeti saradnju?

Da li vam je potrebno idejno rešenje u vidu plastične ambalaže koja će da štiti vaše proizvode? 

Pošaljite nam vaše skice, predloge, dvodimenzionalne ili trodimenzionalne crteže.

Naš tim stručnjaka će u optimalnom roku vase ideje pretvori u proizvod koji u potpunosti zadovoljava vase potrebe.

Izrada svakog proizvoda se obavlja po efikasno planiranoj proizvodnji, dok su kompetetntnost, ekologija i poslovna etika jedne od najvećih vrednosti kompanije INGAP.

Proces proizvodnje delova brizganjem plastike

Proces injekcionog brizganja plastike je najzastupljenija metoda za proizvodnju velikih količina svih vrsta plastičnih delova za komercijalnu i industrijsku upotrebu. Proces se započinje ubacivanjem granulata plastike u mašinu za injekciono brizganje, gde se dovodi do tačke topljenja.

Istopljena plastika se ubrizgava u šupljinu kalupa pod  pritiskom i zatim se kontrolisano hladi. Kao rezultat, plastična masa dobija određeni, predhodno definisani oblik. Ciklus proizvodnje brizganog dela može trajati od par sekundi do nekoliko minuta, u zavisnosti od složenosti i veličine dela. Plastični delovi dobijeni brizganjem mogu biti različitog nivoa kompleksnosti, dimenzija i težine. 

U kompaniji INGAP-IMTD svi delovi od plastike prolaze detaljnu kontrolu kako bi se osigurao vrhunski kvalitet i usklađenost sa standardima.